Επαγγελματικο

UV-C ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Ο COVID-19 ΡΊΧΝΕΙ ΝΈΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ

Οι λαμπτήρες UV-C χάρη στις απολυμαντικές τους ιδιότητες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση νερού, αέρα και επιφανειών. Ωστόσο, ενώ η χρήση τέτοιων λαμπτήρων έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε μερικούς τομείς, η ζήτησή τους εκτινάχθηκε σε όλους τους κλάδους παγκοσμίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την την τεχνολογία UV-C και πώς ξαφνικά έχει τοποθετηθεί στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ UV-C ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ως μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το φως έχει συγκεκριμένο μήκος κύματος. Σε σύγκριση με το ορατό φως, η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) έχει σημαντικά μικρότερο μήκος κύματος. Ανάλογα με τον τύπο UV, αυτό κυμαίνεται μεταξύ 10 και 400 νανόμετρων. Το UV φως χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το μήκος κύματός του:

 • UV-A φως: Το UV-A φως έχει μήκος κύματος μεταξύ 315 και 400 νανόμετρα. Το UV-A φως μπορεί να προκαλέσει φθορισμό ορισμένων ουσιών. Χάρη σε αυτό, οι λαμπτήρες UV-A έχουν μακρά παράδοση στον τομέα της ψυχαγωγίας, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης και στην εγκληματολογία - για παράδειγμα στη σήμανση χαρτονομισμάτων. Οι λαμπτήρες UV-A μπορούν να παραχθούν εύκολα και οικονομικά.
 • UV-B φως: Το UV-B φως έχει μήκος κύματος μεταξύ 180 και 315 νανόμετρα. Οι λαμπτήρες που εκπέμπουν φως σε αυτό το εύρος εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λάτρεις του μαυρίσματος. Οι λάμπτηρες UV-B προκαλούν μαύρισμα στο ανθρώπινο δέρμα και χρησιμοποιούνται σε κέντρα αισθητικής solarium.
 • UV-C φως: Το φως με μήκος κύματος μεταξύ 100 και 280 νανόμετρα ταξινομείται ως φως UV-C. Το UV-C φως έχει ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: Καθώς το φως UV-C δεν εμφανίζεται φυσικά στη Γη, είναι σε θέση να σκοτώσει βακτήρια και ιούς, με την πολύ ισχυρή επίδραση κατά των παθογόνων που εμφανίζονται στα 265 νανόμετρα. Το φως UV-C προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA σε μικροοργανισμούς, γεγονός που τελικά οδηγεί σε αποστείρωση των αντίστοιχων παθογόνων. Οι λαμπτήρες ατμών υδραργύρου θεωρούνται σήμερα η πιο αποτελεσματική πηγή ακτινοβολίας UV-C.
 • Extreme UV φως: Το Extreme UV φως με μήκος κύματος μεταξύ 10 και 100 νανομέτρων χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή - για παράδειγμα στην παραγωγή τσιπ.
The electromagnetic spectrum

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ UV-C ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

UV-C φως: αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους απολύμανσης, το φως UV-C έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το φως UV-C δεν απαιτεί χημικές ουσίες και τοξικές ενώσεις.
 • Τα παθογόνα δεν μπορούν να σχηματίσουν αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Η ακτινοβολία καθιστά τα παθογόνα αβλαβή σε λίγα δευτερόλεπτα.
 • Η σύντομη διάρκεια της θεραπείας δεν αλλάζει τις ιδιότητες ενός προϊόντος.
 • Το φως UV-C δεν αφήνει υπολείμματα ή αποχρωματισμό στις επιφάνειες.
 • Η ακτινοβολία δεν παράγεται στην αντίστοιχη περιοχή πάνω από 240 νανόμετρα.

Για τους λόγους αυτούς, η ακτινοβολία UV-C έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες σε ορισμένους τομείς όπως η ιατρική ή αποστείρωση συσκευασιών τροφίμων (για παράδειγμα δοχεία γιαουρτιού) ως καθαρή απολυμαντική λύση.

Γιατρός και παιδί

ΦΩΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

UV-C ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ COVID-19

Μέχρι πρόσφατα, η εφαρμογή των λαμπτήρων UV-C ήταν πολύ περιορισμένη. Εκτός από τις ιατρικές εφαρμογές, το φως UV-C χρησιμοποιούταν κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και για τον καθαρισμό πισινών, ενυδρείων και λυμάτων. Ωστόσο, η πανδημία του COVID-19 , αύξησε σημαντικά την ανάγκη για φως UV-C. Ακόμη και σε χώρους όπου οι εφαρμογές UV-C είχαν πολύ περιορισμένη θέση, τώρα υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

UV-C ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρήσεων της ακτινοβολίας UV-C που σχετίζονται με την πανδημία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η ακτινοβολία UV-C μπορεί να απενεργοποιήσει τα υψηλά ιικά φορτία του SAR-CoV-2 και να τα καταστήσει αβλαβή. * Η λύση που χρησιμοποιεί την τεχνολογία UV-C για την ταχεία απολύμανση του ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης - για παράδειγμα μέσω διασταυρούμενης μόλυνσης.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

In an aircraft, the risk of infection from the finest airborne particles, known as aerosols, is considered to be particularly high. Regularly disinfecting the air reduces the risk of infection.

ΓΡΑΦΕΙΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ

In many sectors, working from home can only be temporary. UV-C radiation plays an important role in a virus-free workplace. As well as surface disinfection, air disinfection lamps are essential in the office to prevent the spread of Coronavirus through the air conditioning system.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

The risk of infection is particularly high wherever groups of people gather. Escalator handrails and the handles of shopping trollies are notable examples. Over the course of the Corona pandemic, UV-C lamps can and will be used wherever they are needed to prevent contact or airborne spread of COVID-19.

* Αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα από μια πολλά υποσχόμενη μελέτη από τους Διδάκτορες Adalbert Krawczyk και Christiane Heilingloh της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν (Universität Duisburg-Essen - UDE) στην Κλινική Μολυσματολογίας (Διευθυντής καθηγητής Δρ Oliver Witzke) του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Έσσεν (Universitätsmedizin Essen).

 

UV-C ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΠO TH LEDVANCE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΩΣ

T8 UV-C

Λαμπτήρες T8 UV-C

 • δεν παράγουν όζον κατά την απολύμανση
 • είναι συμβατοί με CCG και ECG
 • μπορεί να τοποθετηθούν σε μια τυπική βάση G13
 • διαρκούν 20% περισσότερο από τα συγκρίσιμα προϊόντα των ανταγωνιστών (10.800 ώρες / L70B50)


Οι λαμπτήρες T8 UV-C διατίθενται σε τρία μήκη: 440 mm (15 watt / 25 watt), 900 mm (30 watt / 55 watt) και 1.200 mm (36 watt / 75 watt)


 

ΟΙΚΙΑΚΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ UVC ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ

Το οικιακό γραμμικό φωτιστικό UV-C αισθητήρα διαθέτει

 • ένα κιτ ασφαλείας αισθητήρα IR: καθυστέρηση 30 δευτερολέπτων κατά την εκκίνηση, ο ο λαμπτήρας σβήνει μόλις εντοπιστούν άτομα
 • ένα ολοκληρωμένο ECG μεγάλης διάρκειας - συμβατό με LEDVANCE UV-C T8
 • εύρος ανίχνευσης έως 150 τ.μ. (ανάλογα με το ύψος της εγκατάστασης) αντι-UV επίστρωση στη βάση λαμπτήρων, στις βίδες και τα πλαστικά μέρη


Ο αισθητήρας Linear Housing UV-C διατίθεται σε δύο μήκη: 440 mm (18 watt) και 900 mm (33 watt).

απολυμαντησ αερα LEDVANCE UV-C

ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ

Coming soon

Ο ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΕΡΑ LEDVANCE UVC συμβάλλει στην καλύτερη και πιο υγιεινή ποιότητα αέρα σε γραφεία, εμπορικούς χώρους και ιατρικές πρακτικές, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του COVID. Η συσκευή υψηλής τεχνολογίας καθαρίζει τον αέρα του δωματίου ιδιαίτερα αποτελεσματικά και εντελώς χωρίς χημικά – ασταμάτητα, ακόμη και παρουσία ανθρώπων.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΗΣ ΑΕΡΑ LEDVANCE UVC

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ UV-C ΑΠΟ ΤΗ LEDVANCE;

Ένας από τους δύο κατασκευαστές φωτισμού παγκοσμίως με γραφεία σε περισσότερες 50 χώρες και R&D κέντρα στη Βοστώνη, το Σενζέν και το Γκάρχινγκ / Μόναχο

Η κορυφαία του κλάδoυ της τεχνολογίας εκκένωσης χαμηλής πίεσης για δεκαετίες, κατέχει περισσότερα από 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτόν τον τομέα παγκοσμίως.

Κατασκευαστής λαμπτήρων T8 UV-C με αποδεδειγμένο ιστορικό - το εργοστάσιο LEDVANCE στο Σμολένσκ στη Ρωσία παράγει μαζικά λαμπτήρες UV-C από το 2012

 

Eρευνητικό κέντρο αφιερωμένο στο "φως για την ανθρώπινη υγεία & ευεξία", που βραβεύτηκε πρόσφατα από την VDE για την δική της τεχνολογία BIOLUX.
Τα πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων (π.χ. όλοι οι χώροι είναι πιστοποιημένοι με ISO 9001 και 14001. CB αναφορές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας πιστοποίησης). 1))

1) Global Lighting Association, Lighting Europe Association, ZVEI, IEC TC34 AG17 Standardization

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ UV-C ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι συσκευές απολύμανσης UV-C δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απευθείας στο σώμα, καθώς μπορούν να βλάψουν το δέρμα και τα μάτια. Για το λόγο αυτό, κατά τη χρήση πρέπει να τηρούνται ορισμένες οδηγίες ασφαλείας:

 • Οι λαμπτήρες UV-C πρέπει να κατευθύνονται μόνο στην επιφάνεια που θα απολυμανθεί. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε την ακτινοβολία στο δέρμα ή στα μάτια.
 • Οι χρήστες πρέπει να προστατεύονται από την έκθεση στο φως UV-C. Η χρήση του φωτός UV-C σε κλειστούς χώρους επομένως συνιστάται μόνο όταν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο.
 • Ο λαμπτήρας UV-C πρέπει να σβήσει αμέσως μετά την απολύμανση.

Επιπλέον, οι πληροφορίες στη συσκευασία και το συνοδευτικό βιβλίο οδηγιών πρέπει να ακολουθούνται με ακρίβεια.


 
Μοιραστείτε τη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης