Επαγγελματικο
Χωρα
Ηλιαχτίδες

Φώτισε τη ζωή μου

Γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται φως

Υπάρχουν περισσότερα στο φως από όσα βλέπουμε Αν και είναι εύκολο να θεωρηθεί δεδομένο, στην πραγματικότητα είναι η ουσία του οικοσυστήματος μας. Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Γνωρίζατε ότι το φως μπορεί επίσης να ενισχύσει τη γονιμότητα και να ανακουφίσει τον πόνο;

Μην αποφεύγετε τον ήλιο

ρουφήξτε τον ήλιο

Προσοχή στον υπερβολικό ήλιο, μας λένε κάθε καλοκαίρι. Ενώ οι κίνδυνοι του καρκίνου του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι γνωστοί, μια μέτρια ποσότητα έκθεσης είναι καλή για εσάς. Είναι σημαντικό ότι το φως του ήλιου αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D, η οποία μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων και ακόμη και να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης για καρκινοπαθείς. Στην πραγματικότητα, έως και το 90% της βιταμίνης D προέρχεται από την έκθεση στον ήλιο - η διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετά καλή πηγή.

Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με την οστεοπόρωση και τα χαμηλά επίπεδα υγείας και ανάπτυξης των οστών, προκαλώντας ακόμη και ραχίτιδα στα παιδιά, δηλαδή μαλακά αδύναμα οστά, τα οποία μπορούν να καμπυλώσουν ή να κυρτώσουν. Πάρτε λοιπόν τα γυαλιά ηλίου σας, ρουφήξτε μερικές ακτίνες και ενισχύστε αυτά τα οστά!

Διώξτε τον πόνο

Μια υγιής δόση ηλιοφάνειας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου. Η έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς των οποίων τα κρεβάτια βρίσκονται σε μια ηλιόλουστη πλευρά ενός νοσοκομείου βιώνουν λιγότερο πόνο από εκείνους των οποίων τα δωμάτια είναι στη σκιά. Εκτός από τον μειωμένο πόνο, οι ασθενείς σε ηλιόλουστα δωμάτια τείνουν να αναρρώνουν συντομότερα, χρησιμοποιούν λιγότερα παυσίπονα και αισθάνονται λιγότερο άγχος. Μια θεωρία είναι ότι η έκθεση στο φως του ήλιου απελευθερώνει σεροτονίνη: μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Σκι σε φρέσκο χιόνι

Φωτεινά κουτιά

Είτε είστε άρρωστος είτε υγιής, το φως επηρεάζει σίγουρα τη διάθεσή σας. Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Αλάσκα πάσχει από κατάθλιψη - και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ηλιακού φωτός.

Η εποχική συναισθηματική διαταραχή, ή SAD, αυξάνεται σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη όπου οι χειμερινές μέρες είναι σύντομες. Η θεραπεία φωτός, όπου κάθεστε κοντά σε μια συσκευή που ονομάζεται συσκευή φωτοθεραπείας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της SAD. Η φωτοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία όσων έχουν κατάθλιψη όλο το χρόνο, βελτιώνοντας τη συνολική τους ευεξία.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι η φωτοθεραπεία μπορεί να μειώσει τη νυχτερινή διέγερση στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να μειώσει τα συμπτώματα στους ασθενείς με Πάρκινσον, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων ύπνου και τρέμουλου.

Μας κρατά γόνιμους

Και τέλος, το φως του ήλιου μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη γονιμότητα. Η υψηλή ηλιακή δραστηριότητα έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει τα ποσοστά γονιμότητας. Επιπλέον, το φως μπορεί επίσης να ενισχύσει τους άνδρες στην κρεβατοκάμαρα. Η έρευνα έχει δείξει ότι υψηλότερη τεστοστερόνη ενισχύεται από τη βιταμίνη D. Η μεγαλύτερη πηγή; Ο ήλιος. Μια συσκευή φωτός θα είχε την ίδια επίδραση, αλλά είναι πιθανώς λιγότερο ρομαντικό!

Μοιραστείτε τη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης