Λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE για το γκαράζ στάθμευσης της Commerzbank Arena στη Φρανκφούρτη

Όνομα Έργου

Χώρος στάθμευσης της Commerzbank Arena, Φρανκφούρτη

Σύνοψη Έργου

Η Commerzbank Arena στη Φρανκφούρτη, έδρα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Eintracht Frankfurt και παλαιά γνωστή ως Waldstadion, χτίστηκε εξαρχής για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006, ως αποκλειστικό στάδιο ποδοσφαίρου από το 2002 έως το 2005. Με χωρητικότητα 51.500 θεατών, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά στάδια στη Γερμανία. Μέχρι πρόσφατα, ο χώρος στάθμευσης με έκταση 54.000 m² είχε ετήσια κατανάλωση ενέργειας 200.000 kWh, κυρίως λόγω των 2.100 κλασικών λαμπτήρων φθορισμού T8 στα στεγανά φωτιστικά ECG στα συνολικά οκτώ επίπεδα στάθμευσης του. Γι' αυτόν τον λόγο, οι διαχειριστές του σταδίου αναζητούσαν μια σύγχρονη εναλλακτική LED λύση φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας. Η λύση: Σωληνωτοί λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE HF

Περιγραφή Έργου

Ο Sebastian Tuch, Τεχνικός Διευθυντής της Bilfinger HSG, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της εγκατάστασης της Commerzbank Arena, εξηγεί γιατί η OSRAM και οι λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE HF ήταν η ιδανική επιλογή: «Αναζητούσαμε για πολύ καιρό μια εναλλακτική LED επιλογή φωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας για τον φωτισμό του γκαράζ. Η πρόκληση που αντιμετωπίζαμε ήταν ότι το προϊόν που ζητούσαμε θα έπρεπε να είναι συμβατό με τα ECG μας, κάτι που δεν βρίσκαμε στα περισσότερα brand και προϊόντα. Με τον λαμπτήρα OSRAM SubstiTUBE HF, βρήκαμε το ιδανικό προϊόν για τις απαιτήσεις μας. Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι η OSRAM είναι ένας ικανός και αξιόπιστος συνεργάτης στα έργα μας».

Ο Jörg Meyer-Brenken του τμήματος Εφαρμογών Φωτισμού της OSRAM προσθέτει: «Συνεργαζόμαστε με την Αρένα για πολύ καιρό και έχουμε ήδη εμπλακεί σε πολλά έργα για αυτήν. Μαζί διασφαλίζουμε ότι η Αρένα είναι ενημερωμένη, σύμφωνα με τα νεότερα και πλέον αποδοτικά προϊόντα, που βελτιώνουν την εμπειρία για τους επισκέπτες της».Πρωτοποριακοί σωληνωτοί λαμπτήρες LED OSRAM για ενέργεια και οικονομικά αποδοτικό LED φωτισμό

Οι σωληνωτοί λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE HF είναι κατάλληλοι για φωτιστικά με ECG. Προσφέρουν πολύ υψηλή φωτεινή ροή έως 3.400 lumen που επιτυγχάνεται ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι λαμπτήρες LED επιτρέπουν εύκολη και απλή, plug & play αντικατάσταση χωρίς να χρειάζεται επανακαλωδίωση, διασφαλίζοντάς τον ασφαλή χειρισμό βάσει του IEC62776 - προσφέροντας π.χ. έναν ειδικό διακόπτη ασφαλείας, που αποτρέπει την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας κατά την τοποθέτηση. Όλα τα αποτελέσματα δοκιμών των φωτιστικών παραμένουν σε ισχύ.

100 λαμπτήρες μπορούν να αντικατασταθούν μέσα σε μόνο μία ώρα, επομένως, η αντικατάσταση των λαμπτήρων σε ολόκληρο το γκαράζ χρειάστηκε μόλις τρεις ημέρες. Ο ίδιος ο Sebastian Tuch δείχνει εντυπωσιασμένος: «Η τοποθέτηση των OSRAM SubstiTUBE HF προχώρησε εντυπωσιακά απλά. Δεν χρειάστηκε νέα καλωδίωση. Και με αυτόν τον τρόπο, με την τεχνολογία LED, εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε το κόστος συντήρησης μελλοντικά ».

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με ελάχιστη περίοδο απόσβεσης με τις LED εφαρμογές φωτισμού OSRAM

Ο Υπεύθυνος Προϊόντος, Δρ. Michael Höge, συνοψίζει τα δυνατά χαρακτηριστικά των λαμπτήρων LED OSRAM SubstiTUBE HF: «Με τους λαμπτήρες SubstiTUBE HF, ολοκληρώνουμε το χαρτοφυλάκιο των σωληνοειδούς μορφής λαμπτήρων LED. Αυτός ο τύπος λαμπτήρα έχει σχεδιαστεί ειδικά για φωτιστικά ECG. Προσφέρει δύο μοναδικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους λαμπτήρες φθορισμού: Το πρώτο πλεονέκτημα είναι η έως και κατά 60% εξοικονόμηση ενέργειας και το δεύτερο η έως και 50.000 ώρες διάρκεια ζωής του λαμπτήρα».

Χρησιμοποιώντας τους σωληνωτούς λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE, ο χώρος στάθμευσης της Commerzbank Arena μπορεί πλέον να εξοικονομεί περίπου 50.000 kWh το χρόνο. Η περίοδος απόσβεσης της επένδυσης είναι μικρότερη του 1 έτους.


Κέντρο τύπου