Η Honda αντικαθιστά 8.000 λαμπτήρες φθορισμού με τους πρωτοποριακούς λαμπτήρες LED SubstiTUBE.

Ghent, Βέλγιο, Ευρώπη, 2014

Τομέας εφαρμογής: Βιομηχανία

Υπο-εφαρμογή: Εργοστάσια

Τεχνολογία: LED, Σωληνωτοί Λαμπτήρες LED, Φωτιστικά


Σύνοψη Έργου

Με έδρα το λιμάνι του Ghent, στο Βέλγιο, η Honda Motor Europe Logistics είναι το κέντρο μεταφορών της Honda στην Ευρώπη για περισσότερα από 30 χρόνια. Πρόσφατα, 8.000 παλαιού τύπου λαμπτήρες φθορισμού αντικαταστάθηκαν με σύγχρονους σωληνωτούς λαμπτήρες LED OSRAM εξοικονόμησης ενέργειας. Από την αρχή κιόλας, ο νέος πρωτοποριακός φωτισμός LED σε σειρά, προσφέρει εξοικονόμηση στο κόστος ενέργειας και συντήρησης, μεγαλύτερη από 20%.


Λαμπτήρες και φωτιστικά LED OSRAM, για μειωμένο κόστος

Η κατανάλωση ενέργειας για τον φωτισμό ήταν πάντα ένας παράγοντας υψηλού κόστους για την εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Honda αποφάσισε να μεταβεί στη χρήση LED τεχνολογίας στο φωτισμό. Για εξοικονόμηση ενέργειας. Σε συνεργασία με την OSRAM, σωληνωτοί λαμπτήρες LED OSRAM SubstiTUBE Basic και Advanced τοποθετήθηκαν στα υφιστάμενα φωτιστικά φθορισμού. Επίσης, τοποθετήθηκαν φωτιστικά MONSUN T26 με σωληνωτούς λαμπτήρες LED SubstiTUBE.


Απλή αντικατάσταση, εγγυημένη λειτουργία

Η Honda επέλεξε την OSRAM ως προμηθεύτρια προϊόντων LED λόγω της ευκολίας στην αντικατάσταση των προϊόντων. Η απλή διαδικασία αφαίρεσης του παλαιού λαμπτήρα φθορισμού και εκκινητή και της τοποθέτησης ενός νέου λαμπτήρα LED και εκκινητή γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν απαιτεί την απασχόληση τεχνικού. Η σιγουριά που παρέχει η εταιρεία, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Honda. Για μια τόσο σημαντική επένδυση όσο αυτή, ήταν απαραίτητο να βρεθεί μια εταιρεία που θα μπορούσε συνεργαστεί και να της παρέχει τις κατάλληλες εγγυήσεις ποιότητας. Ο David Schauwvliege, Διευθυντής Λειτουργιών Εγκαταστάσεων της Honda: «Όπως και η Honda, η OSRAM είναι μια εταιρεία με καλή υπόληψη, για την οποία η αειφορία έχει μεγάλη σημασία. Μια εταιρεία που δεν επιτρέπει καμία αρνητική επίπτωση στην εικόνα της».


Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, λιγότερη συντήρηση

Με την αλλαγή των λαμπτήρων, η Honda καταναλώνει πλέον σημαντικά μειωμένη ενέργεια. Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης υπολογίζεται στα δύο έτη. Ο υπολογισμός αυτός έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά, η Honda εξοικονομεί πόρους, από την άλλη κατανάλωση ενέργειας: Η μείωση στο ενεργειακό κόστος θα εμφανίζεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό. «Ο συντελεστής χρήσης ηλεκτρισμού μειώθηκε κατά 20% ενώ εργαζόμαστε με πολύ πιο αειφόρο τρόπο» δηλώνει ο Noë Denecker, Ανώτερος Σύμβουλος της Honda. Από την άλλη πλευρά, η Honda εξοικονομεί πόρους και από το κόστος αντικατάστασης. Στο παρελθόν απαιτούνταν πολλές εργατοώρες για την αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού και άρα υψηλότερο κόστος αντικατάστασης. Με διάρκεια ζωής 40.000 ωρών που προσφέρουν τα προϊόντα OSRAM SubstiTUBE, οι νέοι λαμπτήρες δεν θα χρειαστούν αντικατάσταση για τα επόμενα δέκα χρόνια, προσφέροντας στη Honda εξοικονόμηση εργατικού κόστους.


Φωτισμός σε σειρά /λωρίδας LED και αειφόρα αποτελέσματα

Πριν την τοποθέτηση των προϊόντων φωτισμού, δημιουργήθηκαν ζώνες δοκιμής για να καταγραφούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έκριναν τις LED σειρές φωτισμού ως ευκολότερες και απαλότερες για τα μάτια και τις υποδέχθηκαν θετικά. Με αυτόν τον τρόπο, η Honda είχε την ευκαιρία να δείξει στους εργαζόμενους της το ενδιαφέρον της εταιρείας για το περιβάλλον.

David Schauwvliege: «Ανέκαθεν έλεγα ότι αυτό το έργο φωτισμού με LED το έκανα, για τις πολικές αρκούδες, για την μείωση των δαπανών της Honda καθώς και για τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας. Αυτοί ήταν οι τρεις στόχοι μου με αυτό το έργο και πιστεύω ότι τους κατόρθωσα».


Κέντρο τύπου