Φωτισμός στην υγειονομική περίθαλψη

Τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, οι νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, οι οίκοι ευγηρίας και οι κλινικές αποκατάστασης χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ να επικεντρώνονται στις ανάγκες των ασθενών τους. Οι πρωτοποριακές εφαρμογές φωτισμού OSRAM από τη LEDVANCE μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση και την εμφάνιση αυτών των εγκαταστάσεων και να σας μετατρέψουν σε μία πρώτης τάξης εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης.

Το καλό φως είναι αναντικατάστατο. Για ιατρούς στη θεραπεία. Για το νοσηλευτικό προσωπικό στην εργασία του. Για βελτιωμένη όραση στους ηλικιωμένους. Για ασθενείς στη θεραπεία. Για την ψυχική ηρεμία. Για ισορροπημένο ρυθμό ημέρας-νύχτας. Για στήριξη της πνευματικής λειτουργίας και των ορμονών. Το καλό φως είναι απαραίτητο για τη ζωή.


Προσαρμοσμένο για κάθε τομέα εφαρμογής

Οι καλά επιλεγμένες εφαρμογές φωτισμού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ηρεμεί και χτίζει εμπιστοσύνη. Μόνο έτσι μπορεί το φως να λειτουργήσει και θεραπευτικά.


Νοσοκομειακός φωτισμός

Τα νοσοκομεία έχουν υψηλές απαιτήσεις από τον φωτισμό τους. Κάθε χώρος του νοσοκομείου θα πρέπει να διαθέτει τον σωστό φωτισμό, που θα προσφέρει ακριβώς την ποιότητα που απαιτείται και θα λειτουργεί ως μια αξιόπιστη, ενεργειακά αποδοτική και με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης εφαρμογή.

Ο καλός φωτισμός προάγει την ανάρρωση

Οι απαιτήσεις φωτισμού των νοσοκομείων είναι το ίδιο ποικίλες με τις αποστολές αυτών των ιδρυμάτων: Ο φωτισμός στις κλίνες των ασθενών θα πρέπει να έχει θεραπευτική δράση. Οι ανάγκες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα χειρουργεία, στους χώρους θεραπείας και στα εργαστήρια θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Προσοχή πρέπει επίσης να δίνεται στο βέλτιστο φωτισμό στις αίθουσες αναμονής, τους εξωτερικούς χώρους και τα διοικητικά γραφεία. Οι παράμετροι που ισχύουν για τον νοσοκομειακό φωτισμό είναι πάντα η ποιότητα του φωτός, η αξιοπιστία, η αποδοτικότητα, η βιωσιμότητα και η ιδανική καταλληλότητα για την εκάστοτε φωτιστική χρήση.


Φωτισμός σε οίκους ευγηρίας και νοσηλευτικά ιδρύματα

Ασφάλεια και ευεξία

Οι υψηλότερες φωτιστικές προτεραιότητες των οίκων ευγηρίας, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των κλινικών αποκατάστασης είναι η ασφάλεια και η ορατότητα. Αλλά και η συναισθηματική πτυχή του φωτισμού είναι εξίσου σημαντική: Οι οίκοι ευγηρίας μπορούν να γίνουν περισσότερο φιλόξενοι και άνετοι με την χρήση του σωστού φωτισμού. Στις κλινικές αποκατάστασης, η διαδικασία ανάρρωσης ενισχύεται από τον σωστό φωτισμό.

Καθαρός, μη εκτυφλωτικός φωτισμός για ασφάλεια, έμμεσος φωτισμός για ευχάριστο περιβάλλον και αλληλουχίες χρωματιστού φωτισμού για μια φιλική, άνετη ατμόσφαιρα.


«Το αυξανόμενο κόστος, οι νέες τεχνολογίες και θεραπευτικές μέθοδοι, οι ασθενείς με αυξημένες απαιτήσεις, η αύξηση ηλικίας του πληθυσμού: όλα αυτά είναι προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ιατρεία και οι λειτουργοί νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Εξάλλου, το φως μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα ακόμη και στον ανταγωνισμό!»

Torsten Hegener - Vertical Application Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU


Το φως είναι ευτυχία

Θετικός έλεγχος του εσωτερικού μας ρολογιού

Χάρη στο φως, μπορούμε να βλέπουμε στο σκοτάδι: αυτή παραμένει η κεντρική λειτουργία του τεχνητού φωτισμού ακόμη και σήμερα. Πρόσφατες μελέτες όμως έδειξαν ότι το φυσικό ημερήσιο φως ελέγχει το εσωτερικό μας ρολόι και ότι το φως έχει σημαντική επίπτωση στην αίσθηση ευεξίας μας. Τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα φωτισμού της LEDVANCE ενισχύουν αυτήν την επίδραση και βοηθούν στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της απόδοσης των ανθρώπων, αλλά και της ποιότητας ζωής.


Φωτισμός σε ιατρεία

Δυνατά για τις διαγνώσεις, απαλά για την ψυχή

Το φως προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή φωτεινότητα. Ιδιαίτερα στα ιατρεία, ο φωτισμός έχει μια μεγάλη σειρά απαιτήσεων που πρέπει να καλύπτει και εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσει.

Συγκεκριμένα στον χώρο των ιατρείων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη δύο σημαντικές πτυχές του φωτισμού: Βέλτιστος εργασιακός φωτισμός, που βοηθά τους ιατρούς και το προσωπικό γραφείων και φωτισμός με θετική συναισθηματική επίδραση στην ευεξία των ασθενών.


Επικοινωνία:

Torsten Hegener

Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU

Τηλ.: +49 160 7423618

E-mail: healthcare@ledvance.com