Συχνές ερωτήσεις για θέματα καριέρας

Πώς μπορώ να υποβάλλω αίτηση για μια θέση στη LEDVANCE;

  • Απλά υποβάλετε την αίτησή σας μέσω της πλατφόρμας αιτήσεων. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε πρώτα έναν λογαριασμό, διαβάστε και αποδεχτείτε τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων και στη συνέχεια εγγραφείτε ως νέος χρήστης.
  • Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μόνιμες θέσεις εργασίας αλλά και για θέσεις φοιτητικής πρακτικής, εκπόνησης τελικής διατριβής και εκπαιδευτικής μαθητείας.
  • Συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία στο σύστημα αιτήσεών μας ή επιλέξτε αυτόματη συμπλήρωση (αποστολή του βιογραφικού σας ή προφίλ LinkedIn).
  • Σας παρακαλούμε επίσης να αναρτήσετε το βιογραφικό σας στα γερμανικά ή στα αγγλικά, με μια σύντομη συνοδευτική επιστολή.
  • Μπορείτε να επισυνάψετε τα σημαντικότερα πτυχία και τις συστάσεις σας.
  • Σημειώνεται ότι λαμβάνουμε υπόψη μόνο αιτήσεις που υποβάλλονται online μέσω της πλατφόρμας αιτήσεων.


Γιατί πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό χρήστη;

Θα χρειαστεί να εισάγετε τα δεδομένα του προφίλ σας μόνο μία φορά στον λογαριασμό χρήστη. Υποβάλλοντας την αίτησή σας μέσω του λογαριασμού χρήστη, δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά τα στοιχεία σας κάθε φορά που κάνετε μια αίτηση για κάποια θέση. Ο λογαριασμός σας, σας επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε θέσεις που σας ενδιαφέρουν, να διαχειρίζεστε τον κωδικό πρόσβασης και το προφίλ σας, να διαγράψετε το προφίλ σας και να δημιουργήσετε έναν εργασιακό εκπρόσωπο. Με τον λογαριασμό χρήστη, ειδοποιείστε αυτόματα για νέες θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με το προφίλ σας.


Πόσο χρόνο χρειάζεται μια online αίτηση;

Συνήθως η δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη και ενός προφίλ υποψηφίου απαιτεί 15-20 λεπτά. Αφού δημιουργήσετε το προφίλ σας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια θέση, μέσα σε ένα με δύο λεπτά. Για να το κάνετε αυτό, απλώς εκχωρήστε το προφίλ σας σε μια αγγελία θέσης εργασίας. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το προφίλ σας παραμένει ενημερωμένο.


Πώς μπορώ να αναρτήσω συμπληρωματικά έγγραφα;

Κάντε κλικ στο «Συνημμένα» και προσθέστε έως 25 αρχεία, μεγέθους έως 5 megabyte το καθένα, στην αίτησή σας (π.χ. συνοδευτική επιστολή, βιογραφικό σημείωμα, πτυχία, συστάσεις κλπ).


Είναι διαθέσιμες όλες οι θέσεις εργασίας που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο με θέσεις εργασίας σας;

Επειδή οι αναρτήσεις θέσεων εργασίας στον ιστότοπο ενημερώνονται συνεχώς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλες οι δημοσιοποιημένες θέσεις είναι ακόμη ανοικτές.


Ενδιαφέρομαι για περισσότερες από μία θέσεις. Αρκεί να υποβάλλω μόνο μία αίτηση;

Μπορείτε να δημιουργήσετε πρώτα ένα γενικό προφίλ υποψηφίου και στη συνέχεια να το εκχωρήσετε σε μια συγκεκριμένη θέση εργασίας όποτε το επιθυμείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας και να αναρτήσετε τα συνημμένα μόνο μία φορά και θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για όσες αιτήσεις θέλετε.


Δεν μπορώ να βρω μια κατάλληλη θέση εργασίας στην Πλατφόρμα Απασχόλησης. Έχει νόημα να υποβάλλω μια αίτηση χωρίς συγκεκριμένη θέση;

Φυσικά. Δημιουργήστε ένα γενικό προφίλ υποψηφίου στην πλατφόρμα αιτήσεών μας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για την αναζήτηση και την επικοινωνία με τους κατάλληλους υποψηφίους. Επίσης, μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι για τις νέες θέσεις εργασίας, με ενεργοποίηση της υπηρεσίας ειδοποίησης για θέσεις εργασίας.


Μπορώ να υποβάλλω αίτηση για άλλες θέσεις αν απορριφθώ για μία συγκεκριμένη;

Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον προφίλ σας για μελλοντικές θέσεις όποτε το επιθυμείτε.


Μπορώ να μιλήσω απευθείας με τον διευθυντή προσλήψεων;

Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η εκ των προτέρων επικοινωνία με τον διευθυντή προσλήψεων. Όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει πρώτα να λάβουμε τη σχετική αίτηση από εσάς. Αν το προφίλ σας είναι ενδιαφέρον, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα, θα κλείσουμε μια τηλεφωνική συνέντευξη μαζί σας και θα επιλέξουμε μια ημερομηνία για να γνωριστούμε.


Ποια έγγραφα είναι υποχρεωτικά και πρέπει να υποβάλλονται πάντα;

Το βιογραφικό σημείωμά σας είναι υποχρεωτικό. Η υποβολή συνοδευτικής επιστολής δεν είναι απολύτως απαραίτητη. Ωστόσο, προτείνουμε να αναρτήσετε τη συνοδευτική επιστολή, καθώς και όλα τα σχετικά πτυχία και τις συστάσεις σας.


Για πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρούνται τα στοιχεία της αίτησής μου στη βάση δεδομένων σας;

Τα δεδομένα παραμένουν αποθηκευμένα για έξι μήνες μετά την τελευταία σύνδεσή σας, σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων. Αυτό το χρονικό διάστημα ξεκινάει ξανά αφού συνδεθείτε και ελέγξετε το προφίλ σας. Όταν η περίοδος έξι μηνών πλησιάζει προς το τέλος της, θα ειδοποιηθείτε έγκαιρα μέσω e-mail ότι το προφίλ σας θα διαγραφεί αν δεν συνδεθείτε ξανά.


Μπορώ να αποθηκεύω στο μεσοδιάστημα ξανά την online αίτησή μου;

Ναι, όποτε το θέλετε! Απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» (στην κάτω αριστερή γωνία της online αίτησης). Για να συνεχίσετε την αίτησή σας, μεταβείτε στην Πλατφόρμα Απασχόλησης, κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση» (στην επάνω δεξιά γωνία), εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία. Για να τροποποιήσετε ή να ολοκληρώσετε το προφίλ σας, κάντε κλικ στο «Προφίλ» στο πτυσσόμενο μενού που ανοίγει.


Όταν τροποποιώ «Το Προφίλ μου» ως αιτών για θέση εργασίας, ενημερώνονται και όλες οι αιτήσεις που έχω ήδη υποβάλλει;

Ναι, οι μεταγενέστερες αλλαγές ενημερώνονται σε όλες τις αιτήσεις σας. Το σύστημα θα ειδοποιήσει τον υπεύθυνο προσλήψεων όταν τροποποιήσετε το προφίλ σας. Το ίδιο ισχύει για κάθε μεταγενέστερη προσθήκη ή τροποποίηση στα συνημμένα.


Γιατί χρειάζεται να αποδεχτώ μια δήλωση απορρήτου δεδομένων;

Η προστασία δεδομένων έχει μεγάλη σημασία στη LEDVANCE. Γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζετε πώς χειριζόμαστε τα δεδομένα σας.


Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ειδοποίηση για θέσεις εργασίας;

Όταν δημιουργείτε το προφίλ σας, μπορείτε να ορίσετε τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου στο κάτω μέρος της καρτέλας «Προφίλ» για να ειδοποιείστε μέσω e-mail κάθε φορά που δημοσιεύεται μια αντίστοιχη θέση.


Ποιες ευκαιρίες παρέχει η LEDVANCE στους απόφοιτους διεθνών κολεγίων και πανεπιστημίων που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια σταδιοδρομία στην εταιρεία;

Η LEDVANCE προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε αλλοδαπούς που έχουν μόλις αποκτήσει ένα τεχνικό ή επιστημονικό πτυχίο. Η καλή γνώση των γερμανικών φυσικά και βοηθάει.


Ποια είναι τα κύρια προφίλ προσόντων που αναζητά η LEDVANCE;

Επειδή η LEDVANCE αποτελεί τεχνολογική εταιρεία, αναζητούμε κυρίως τεχνικά προσόντα, μεταξύ άλλων στην ηλεκτρολογική μηχανολογία, τη μηχανίκευση επικοινωνιών, την μηχανοηλεκτρονική και άλλους επιστημονικούς ή μηχανολογικούς τομείς. Αν διαθέτετε ήδη επαγγελματική εμπειρία τους τομείς της ψηφιοποίησης, του smart home, του ηλεκτρονικού εμπορίου ή στη βιομηχανία του φωτισμού γενικά, θα λάβουμε την αίτησή σας με μεγάλο ενδιαφέρον.


Ποιες ξένες γλώσσες πρέπει να γνωρίζω για να υποβάλλω με επιτυχία την αίτησή μου στη LEDVANCE;

Για να εργαστείτε στη LEDVANCE, χρειάζεται να γνωρίζετε άριστα αγγλικά και τουλάχιστον καλά γερμανικά.


Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω αν αντιμετωπίσω τεχνικά προβλήματα στην online αίτησή μου;

Στείλτε ένα e-mail στο hr-taleo-support@LEDVANCE.com, περιγράφοντας το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίσατε. Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις που τυχόν υποβάλλονται σε αυτή τη διεύθυνση, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.


Μπορώ να εργαστώ για τη διατριβή μου στη LEDVANCE;

Η LEDVANCE προσφέρει ευκαιρίες στους φοιτητές που ολοκληρώνουν τις διατριβές τους για Bachelor/Master σε κάθε εταιρικό τομέα. Ο εταιρικός τομέας εξαρτάται φυσικά από κάθε ξεχωριστό έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις, μεταβείτε στην Πλατφόρμα Απασχόλησης.


Υπάρχουν ευκαιρίες για να εργαστώ στη διατριβή μου στη LEDVANCE και εκτός Γερμανίας;

Θεωρητικά ναι. Ως προϋπόθεση για να εργαστείτε για μια διατριβή στο εξωτερικό, είναι μια πετυχημένη φοιτητική πρακτική σε επιχείρηση με έδρα στη Γερμανία.


Προσφέρει οικονομική αποζημίωση η LEDVANCE για την εκπόνηση της διατριβής;

Ναι, σύμφωνα με τις συνήθεις αμοιβές της αγοράς για τις τελικές διατριβές.


Σε ποιους εταιρικούς τομείς παρέχει η LEDVANCE θέσεις για φοιτητικές πρακτικές και εργαζόμενους φοιτητές;

Προσφέρουμε πρακτική και ευκαιρίες για τους εργαζόμενους φοιτητές σχεδόν σε κάθε τομέα της LEDVANCE.


Μπορώ να υποβάλλω αίτηση για φοιτητική πρακτική σε τοποθεσία της LEDVANCE εκτός Γερμανίας;

Η LEDVANCE προσφέρει ορισμένες ευκαιρίες για πρακτική στο εξωτερικό.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να συμμετέχω σε φοιτητική πρακτική στη LEDVANCE;

Για να αποκτήσετε μια καλή κατανόηση της εταιρείας μας, απαιτείται ελάχιστη παραμονή έξι εβδομάδων. Επιπλέον, θα πρέπει να επιδείξετε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αντίστοιχο τομέα και να διαθέτετε επαρκείς βασικές γνώσεις στο εξειδικευμένο πεδίο. Η εγγραφή σε πανεπιστήμιο/κολέγιο αποτελεί επίσης σημαντική προϋπόθεση.


Ποια αποζημίωση παρέχει η LEDVANCE για τη φοιτητική πρακτική;

Η αποζημίωση εξαρτάται από τις συνήθειες αμοιβές της αγοράς για φοιτητές που ασκούν την πρακτική τους.


Πόση είναι συνήθως η διάρκεια μιας φοιτητικής πρακτικής στη LEDVANCE;

Η διάρκεια της υποχρεωτικής πρακτικής στο πλαίσιο πανεπιστημιακών/κολεγιακών σπουδών, εξαρτάται από τις ισχύουσες οδηγίες (συνήθως τέσσερις έως έξι μήνες). Οι εθελοντικές φοιτητικές πρακτικές μπορούν να διαρκέσουν από οκτώ εβδομάδες έως τρεις μήνες.


Μπορώ να ολοκληρώσω τις ερευνητικές σπουδές για το PhD μου στη Ledvance;

Η LEDVANCE προσφέρει κατά περιόδους θέσεις για διατριβές PhD, κυρίως στους τεχνικούς τομείς της εταιρείας.

Για τις τρέχουσες ευκαιρίες για ερευνητικές σπουδές PhD στη LEDVANCE, ανατρέξτε στην Πλατφόρμα Απασχόλησης.


Σε ποιους εταιρικούς τομείς της LEDVANCE μπορώ να εργαστώ ως εργαζόμενος φοιτητής;

Η LEDVANCE προσφέρει ευκαιρίες για εργαζόμενους φοιτητές σε πολλούς τομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις για εργαζόμενους φοιτητές, μεταβείτε στην Πλατφόρμα Απασχόλησης.


Ποιες προϋποθέσεις ισχύουν για τους εργαζόμενους φοιτητές στη LEDVANCE;

Για να αποκτήσετε μια καλή κατανόηση της εταιρείας μας, απαιτείται ελάχιστη παραμονή έξι εβδομάδων. Η εγγραφή σε πανεπιστήμιο/κολέγιο αποτελεί επίσης προϋπόθεση.


Υπάρχει κάποια προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εργαζόμενων φοιτητών;

Όχι, εφόσον η θέση έχει αναρτηθεί, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση. Οι προσφορές ενδέχεται να παρέχονται με σύντομο χρονικό διάστημα ειδοποίησης.


Ποια αποζημίωση παρέχει η LEDVANCE στους εργαζόμενους φοιτητές;

Η αποζημίωση εξαρτάται από τις συνήθειες αμοιβές της αγοράς για εργαζόμενους φοιτητές.


Πόσες ώρες την εβδομάδα μπορώ να εργαστώ ως εργαζόμενος φοιτητής;

Μπορείτε να εργαστείτε για έως 20 ώρες ανά εβδομάδα. Υπάρχει και δυνατότητα 35 ωρών στη διάρκεια διακοπής των σπουδών, ανάλογα με τις απαιτήσεις.


Ποιες ευκαιρίες εκπαιδευτικής μαθητείας προσφέρει η LEDVANCE και πώς μπορώ να υποβάλλω αίτηση;

Προσφέρουμε ευκαιρίες εμπορικής και τεχνικής εκπαιδευτικής μαθητείας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα διπλό πρόγραμμα σπουδών («συνεργατική επαγγελματική κατάρτιση») σε εμάς. Η διαδικασία επιλογής για την εκπαιδευτική μαθητεία λαμβάνει χώρα στη συνεργάτη μας, Siemens Professional Education (SPE). Χρησιμοποιήστε τη φόρμα online αίτησης που παρέχεται από την SPE και δηλώστε τη LEDVANCE ως προτιμώμενη εταιρεία εκπαίδευσης.


Ποιες απαιτήσεις ισχύουν για να εγκριθεί η αίτηση μαθητείας μου στη LEDVANCE;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εάν διαθέτετε γενικό απολυτήριο σχολείου (το γερμανικό «Hauptschulabschluss»), γενικό απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (το γερμανικό «Mittlere Reife») ή έχετε προαχθεί σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (το γερμανικό «Hochschulreife»). Προσφέρουμε μια ευρεία σειρά ευκαιριών εκπαιδευτικής μαθητείας, επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε πλήρως το ταλέντο σας στους τομείς της τεχνολογίας, του εμπορίου και της επίλυσης προβλημάτων. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κάθε έτους και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου για προσλήψεις στο επόμενο έτος.


Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε να εργαστείτε σε εμάς; Πάντα ψάχνουμε ανθρώπους που ταράζουν τα πράγματα.