Επαγγελματικο

EDI (ELECTRONIC DATA INTERCHANGE, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΑΝΤΑΛΛΑΓΉ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ)

Το EDI (Electronic Data Interchange) αναφέρεται στην ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων μέσω τυποποιημένων διαδρομών επικοινωνίας (π.χ. γραμματοκιβώτιο GXS) και τυποποιημένων μορφών μηνυμάτων (π.χ. ORDERS = παραγγελία) που έχουν καθοριστεί από σχετικούς οργανισμούς (π.χ. VDA, UN).

Η απουσία χειροκίνητης παρέμβασης σημαίνει ότι μειώνεται το όριο σφάλματος, μειώνεται ο χρόνος απόδοσης, όλη η επεξεργασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί πλήρως και να βελτιωθεί η ιχνηλασιμότητα. Πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού.

ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΤΗΣ EDI

Η EDI εξοικονομεί χρόνο και προσωπικό, κάνει τις επιχειρηματικές διαδικασίες πιο διαφανείς και ανιχνεύσιμες, βοηθά στη βελτιστοποίηση των ροών εργασίας, δημιουργεί συνέργειες - και μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα και εύκολα με τυποποιημένες τεχνολογίες.

Αυτοματοποίηση

Η Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Δεδομένων καταργεί την ανάγκη για μη αυτόματες διαδικασίες, όπως η καταγραφή εισερχόμενων τιμολογίων. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες χρειάζονται λιγότερο χρόνο και λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό.

Διαφάνεια

Η ηλεκτρονική ανατροφοδότηση (π.χ. απαντήσεις παραγγελιών), η οποία διατίθεται για το σύστημα προγραμματισμού πόρων για συνεργάτες (ERP), βελτιώνει τη διαφάνεια για τα διάφορα τμήματα. Η χρήση της εσωτερικής υποδομής τεχνολογίας πληροφοριών και της σχετικής καταγραφής διασφαλίζει ότι οι τεχνικές διαδικασίες μπορούν να εντοπιστούν.

Ενοποίηση

Χρησιμοποιώντας το σύστημα προγραμματισμού πόρων για συνεργάτες (ERP), οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των υφιστάμενων γνώσεων τους και να βελτιστοποιήσουν τις ροές εργασίας. Δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης εξωτερικών συστημάτων.

Τυποποίηση

Η χρήση κοινών διεθνώς αποδεκτών προτύπων διευκολύνει την επικοινωνία κατά την εφαρμογή και την υποστήριξη της σύνδεσης EDI.

Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν την EDI έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο χαρτογράφησης επιχειρηματικών διαδικασιών μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΆ LEDVANCE

Όνομα αρχείου Είδος Μέγεθος Ημερομηνία
Πιστοποιητικό OFTP2 ZIP File 4.56 KB 11.02.2019
https certificate chain production+test system ZIP File 17.87 KB 11.02.2019
http certificate production+test ZIP File 17.63 KB 11.02.2019
Μοιραστείτε τη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης