Επαγγελματικο

Κανονισμοί της ΕΕ

Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ προωθεί τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Η βιομηχανία φωτισμού εργάζεται για αυτήν την αξιοσημείωτη μετάβαση προς συνδεδεμένα, εξατομικευμένα και όλο και πιο αποδοτικά και κυκλικά προϊόντα.

Εφαρμόζοντας τον κανονισμό, προωθούμε αποδοτικές πρακτικές φωτισμού προς όφελος του περιβάλλοντος, της άνεσης του ανθρώπου και της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών.

Στην LEDVANCE προσφέρουμε ήδη μια ευρεία γκάμα αποδοτικών εναλλακτικών και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση των καινοτόμων τεχνολογιών φωτισμού για τη βελτίωση του κύκλου ζωής του προϊόντος.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ SLR/ELR ΤΗΣ ΕΕ

Η ΕΕ έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα προς έναν αποδοτικό και φιλικό προς το κλίμα φωτισμό. Στόχος είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας και η παροχή σαφών, διαφανών και τυποποιημένων πληροφοριών για τους καταναλωτές. Οι κανονισμοί SLR και ELR επαναπροσδιορίζουν τη βιωσιμότητα των προϊόντων φωτισμού και την επισήμανση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ για τον οικολογικό σχεδιασμό και την επισήμανση των πηγών φωτισμού ισχύουν από τον Δεκέμβριο του 2019. Τώρα υλοποιούνται σε φάσεις.

Ως ισχυρός συνεργάτης των επαγγελματιών φωτισμού, η LEDVANCE διασφαλίζει ότι μπορείτε να πληρείτε τις απαιτήσεις των πελατών σας σε κάθε μια από αυτές τις φάσεις, τηρώντας ταυτόχρονα τους νέους κανονισμούς. Ακολουθούν οι πιο σημαντικές αλλαγές συνοπτικά, και πώς η LEDVANCE μπορεί να σας βοηθήσει.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ SLR/ELR – ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Όλες οι πηγές φωτισμού θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Η συσκευασία και τα γραφικά θα προσαρμοστούν ελαφρώς.
Όλες οι πηγές φωτισμού θα συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων EPREL σε όλη την ΕΕ.
Θα υπάρχει μια νέα επισήμανση της ενεργειακής απόδοσης με μια νέα κλίμακα. Η κλίμακα από το A++ έως το E θα γίνει από το A έως το G.
Τα υπάρχοντα προϊόντα μπορούν να πωληθούν χωρίς την εκ νέου κατηγοριοποίηση έως τον Μάρτιο του 2023.

ΣΤΑΔΙΑΚΉ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΏΝ ΛΑΜΠΤΉΡΩΝ

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, καταργείται σταδιακά μια ολόκληρη σειρά από λιγότερο ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες. Οι βασικές ημερομηνίες είναι 1 Σεπτεμβρίου 2021 και 1 Σεπτεμβρίου 2023. Η LEDVANCE προσφέρει ήδη κατάλληλες, υψηλής ποιότητας αντικαταστάσεις LED για τα επηρεαζόμενα προϊόντα.

ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Tα ακόλουθα εξαιρούνται από τους κανονισμούς SLR/ELR:

 • Τσιπ, πλακίδια και θήκες LED
 • Φωτισμός έκτακτης ανάγκης
 • Πηγές φωτισμού που λειτουργούν με μπαταρία
 • Πρωτότυπα έργα τέχνης
 • Φωτισμός οχημάτων, μεταφορών και στρατιωτικού εξοπλισμού
 • Οθόνες
 • Ιατρικός εξοπλισμός
 • Εξοπλισμός πλοίων
 • Ορισμένα ειδικά και άκρως εξειδικευμένα προϊόντα
 • Φωτιστικά με αντικαταστάσιμες πηγές φωτός («περιέχουν προϊόντα»)
Περαιτέρω εξαιρέσεις μπορούν να βρεθούν στον τρέχοντα κανονισμό SLR/ELR σύμφωνα με το Παράρτημα III (SLR) και το Παράρτημα IV (ELR) στη διεύθυνση www.eur-lex.eu.

ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ

Μια άλλη καινοτομία είναι η Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων Προϊόντων για την Ενεργειακή Επισήμανση (EPREL). Για πρώτη φορά, όλες οι σχετικές πληροφορίες για όλες τις πηγές φωτισμού στην αγορά θα συγκεντρωθούν εδώ, θα αξιολογηθούν μεταξύ άλλων βάσει των κριτηρίων οικολογικού σχεδιασμού και βιωσιμότητας και θα διατεθούν σε όλους τους χρήστες αυτής της βάσης δεδομένων.

Η LEDVANCE εγγυάται την πλήρη καταγραφή των προϊόντων της. Επίσης συμμορφωνόμαστε πλήρως σε πρώιμο στάδιο με άλλες υποχρεώσεις πληροφοριών και επισήμανσης,για παράδειγμα στη συσκευασία και στις οδηγίες λειτουργίας.

ΝΈΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα εισαχθεί μια νέα ενεργειακή επισήμανση για πηγές φωτός (μια μεταβατική περίοδος θα ισχύσει έως την 1η Μαρτίου 2023), η οποία θα δημιουργηθεί βάσει των δεδομένων που παρατίθενται στην EPREL. Μπορείτε να είστε βέβαιοι πως όλες οι πηγές φωτισμού της LEDVANCE που διατίθενται στην αγορά από εκείνη την ημερομηνία θα επισημαίνονται κατάλληλα. Χρήσιμες πληροφορίες: Τα προϊόντα που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά μπορούν ακόμα να αγοραστούν και να πωληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία και να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του πελάτη.

Από το 1994, οι ενεργειακές επισημάνσεις στην ΕΕ χρησιμοποιούνται ως γρήγορες και απλές οδηγίες για τους καταναλωτές. Οι επισημάνσεις εισάγονται τώρα στον τρίτο γύρο. Εκτός από έναν ελαφρώς τροποποιημένο σχεδιασμό, οι νέες επισημάνσεις για τις πηγές φωτισμού διαφέρουν ουσιαστικά από δύο απόψεις:

 • Μια νέα κλίμακα ενεργειακής απόδοσης από το A έως το G
 • Ένας κωδικός QR με σύνδεσμο για τα δεδομένα προϊόντος που είναι αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων EPREL
The New Energy LabelThe New Energy Label
 

Επιλέξτε προϊόντα από την LEDVANCE για να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα φωτισμού σας είναι συμβατά με την ΕΕ και μελλοντικά βιώσιμα.

Μοιραστείτε τη σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης